
اختلال بیش فعالی-کم توجهی (ADHD)
عارضه بیش فعالی اغلب با کم توجهی و نقص در تمرکز همراه است. این نقص باعث میشود که کودکان مبتلا، تمرکز و توجه کافی و لازم روی موضوعات نداشته باشند. نمیتوانند وظایفی که به عهدهشان است بطور کامل انجام دهند. فراموشکارند و اغلب در یافتن وسایل شخصیشان مشکل دارند.
با کودکان بیش فعال چگونه رفتار کنیم؟
گام اول در رفتار مناسب با کودکان بیش فعال و کم توجه، شناخت ابعاد مختلف این عارضه توسط والدین و معلمان است. گام بعدی برخورد مناسب با این کودکان است که نیازمند زمان، پشتکار، سعی، همکاری و هماهنگی زیادی است. بنابراین والدین و معلمان در برخورد با کودکان باید همواره مدارا کنند و با نشاط، شوخ و مهربان باشند.
در بعضی از خانوادهها کودک بیش فعال مورد تنبیه و یا سرزنش قرار میگیرد. این امر میتواند موجب افسردگی و همچنین کاهش اعتماد به نفس کودک شود و مشکلات مضاعفی را در زندگی آینده کودک به وجود آورد. در صورتی که با پذیرش این اختلال از طرف والدین و در پیش گرفتن رفتاری اصولی میتوان از عوارض آن کاست و کودک را برای ورود به مدرسه و پس از آن به جامعه آماده نمود.
حتی میتوان از این اختلال به عنوان یک فرصت استفاده نمود و آن را به ابزاری برای پیشرفت کودک تبدیل کرد. برای مثال از انرژی فوقالعاده کودک در فعالیتهای مفید مانند ورزش استفاده نمایید. ورزشهایی که هم مورد علاقه کودک باشد و هم مانند دو، فوتبال و شنا، نیاز به انرژی زیاد داشته باشد. بدیهی است که تشویق والدین باعث پیشرفت کودک در رشته ورزشی مورد علاقهاش خواهد شد.
برای رفع کم توجهی و فراموشکاری او سعی کنید به تدریج مسئولیتهای کوچک و سادهای را به او محول کنید و با انجام صحیح آن، به او پاداش داده و تشویقش کنید. همچنین برای وسایل شخصیاش جایی را در نظر بگیرید و او را تشویق کنید که وسایلش را در محل مشخص شده قرار دهد تا در هنگام نیاز به راحتی در دسترس باشد.
هر کودکی دارای تواناییهای خاص خود است. برای موفقیت کودکتان سعی کنید تواناییها و استعداد او را کشف کنید و سپس برای ظهور و شکوفایی استعدادهای او فضا ایجاد کنید. این استعدادها ممکن است در زمینههای مختلف اعم از فعالیتهای ورزشی، هنری، فنی و ... باشد. با فراهم نمودن زمینه رشد کودک در این فعالیتها و تشویق او برای انجام آنها، به تدریج اعتماد به نفس کودک تقویت شده و اختلالات رفتاری او کم رنگتر خواهد شد.

این کودکان اغلب باهوش، خلاق و مهربان هستند و ظهور و رشد هوش و خلاقیت آنها به رفتار درست اطرافیان بستگی دارد. بد نیست بدانید که برخی از افراد تاثیرگذار در جهان دارای اختلال بیش فعالی و کم توجهی بودهاند. حتی تعدادی از آنها به دلیل رفتارهای غیرمتعارف از مدرسه اخراج شدهاند ولی به دلیل حمایتهای خانواده و تربیت صحیح آنها به دانشمندان، هنرمندان، نویسندگان، و رهبران بزرگی تبدیل شدهاند. از جمله این افراد میتوان به آلبرت انیشتن، توماس ادیسون، بتهوون، لویی پاستور و آبراهام لینکلن اشاره نمود.
مشاهده سطح انرژی امروز شما با علم بیوریتم
نظرات شما عزیزان: